زیست

بانک مقالات و سوالات زیست شناسی اول و دوم دبیرستان

 
نمونه سوالات فصل 5 ( پایه اول دبیرستان)
نویسنده : ایمان قیاسی زارعیان - ساعت ۱:٢٥ ‎ب.ظ روز ۱۳٩٠/٢/۱٥
 

 غذا چیست ؟

فایده غذا برای ما چیست ؟

غذای گیاهان در اصل چیست ؟

غذا و عادت های غذایی در نقاط مختلف جهان به چه عواملی بستگی دارد ؟

غذای ماباید شامل چه مواد و ترکیباتی باشد ؟

          در رابطه با هیدرات های کربن پاسخ دهید :

نقش اصلی آنها در بدن ما چیست ؟

هریک از قند های زیر در چه منبع غذایی یافت می شوند ؟

                                  I.    گلوکز

                               II.    فروکتوز

                             III.    لاکتوز

                              IV.    ساکارز

                                 V.    نشاسته

                              VI.    سلولز

پختن مواد گیاهی نشاسته دار چه تاثیری بر روی آنها دارد ؟

چرا جویدن بافت های گیاهی نارس سخت است ؟

   پختن و یا رسیدن میوه ها چه تاثیری بر روی آنها دارد ؟

چرا ما نمی توانیم از سلولز به عنوان غذای انرژیزا استفاده کنیم ؟

   رشته های سلولزی موجود در غذا چه نام دارند ؟

فایده الیاف موجود در غذاهای گیاهی برای بدن ما چیست ؟

          در رابطه با چربی ها به سؤالات زیر پاسخ دهید :

الف ) نقش ها این مواد در بدن ما کدامند ؟

   گروه های اصلی چربی ها کدامند ؟

    چربی های گیاهی و جانوری را با همدیگر مقایسه کنید .

کلسترول چیست ؟ آیا خوردن آن برای بدن ما مضر است ؟ توضیح دهید .

چرا پزشکان خورد چربیهای گیاهیرا به جای چربی های جانوری توصیه می کنند ؟

          در رابطه با پروتئین ها توضیح دهید :

در چه غذاهایی وجود دارند ؟

   نقش آنها دربدن ما چیست ؟

    کمبود آن باعث چه عوارضی می شود ؟

   کواشیورکور چیست ؟ و علائم آن کدامند ؟

اسید های آمینه چیستند ؟ و انواع آن کدامند ؟

اسید های آمینه اساسی را تعریف کنید .

از نظر پروتئین چه نوع غذایی ارزش بیشتری دارد ؟

          چرا با اینکه میزان پروتئین سویا ( گوشت گیاهی ) بالاتر ازمثلا گوشت گوسفند است ولی ارزش غذایی آن از گوشت گوسفند پائینتر است ؟

منابع آب برای بدن ما کدامند ؟

      فایده دانستن اینکه در چه غذایی چه موادی وجود دارد چیست ؟

جدول زیر را کامل کنید .

ماده معدنی

در چه غذایی وجود دارد ؟

نقش آن در بدن چیست؟

ضرر استفاده بیش از حد آن چیست ؟

سدیم

 

 

 

کلسیم

 

 

 

آهن

 

 

 

ید

 

 

 

     در رابطه با بیماری های تغذیه ای جدول زیر را کامل کنید .

نام بیماری

علت

عوارض و نشانه ها

نحوه درمان

کم خونی (آنمی )

 

 

 

راشی تیسم

 

 

 

گواتر

 

 

 

کرتینیسم

 

 

 

فشار خون بالا

 

 

 

تیروکسین چیست ؟ توضیح دهید .

ویتامینها بر چه اساس دسته بندی می شوند ؟

دو گروه اصلی ویتامین ها را نام ببرید و اعضای هر کدام را مشخص کنید .

جدول زیر را کامل کنید :

نام ویتامین

منبع غذایی

از گروه

نقش آن در بدن

عوارض و نشانه های کمبود

عوارض مصرف بیش از حد

ویتامین A

 

 

 

 

 

ویتامین B1

 

 

 

 

 

ویتامین B2

 

 

 

 

 

ویتامینC

 

 

 

 

 

ویتامین D

 

 

 

 

 

نیاسین

 

 

 

 

 

در رابطه با بیماری های زیر جدول را کامل کنید :

نام بیماری

دلیل ایجاد

نشانه ها

نحوه درمان

شب کوری

 

 

 

گزروفتالمی

 

 

 

پلاگر

 

 

 

بری بری

 

 

 

اسکوروی

 

 

 

خوردن هویج چه فایده ای برای بدن ما دارد ؟ دقیقاً توضیح دهید .

هر یک از اصطلاحات زیر مربوط به کدام ویتامین است ؟

a)   رتینول

b)   کلسیفرول

c)    اسیدنیکوتینیک

d)   اسید آسکوربیک

e)   تیامین

f)     ریبوفلاوین

به چه کسی گیاهخوار گفته می شود ؟

تغذیه یک انسان گیاهخوار باید چگونه باشد ؟

از افزودنی های غذایی به چه منظور هایی استفاده می شود ؟ توضیح دهید .

      از هر یک از افزودنی های غذایی گلوتامات مونو سدیم و سیکلامات ها به چه منظور استفاده می شود ؟ و ضرر استفاده از آنها چیست ؟

چرا امروزه استفاده از افزودنی های غذایی شیمیایی و صنعتی طرفداران چندانی ندارد ؟

سوء تغذیه چیست ؟ چه افرادی بیشتر در معرض سوء تغذیه هستند ؟ چرا ؟

 غذا نیاز ما را به……….و ………تامین می‌کند.

نقش ماده وانرژی در بدن چیست؟

گیاهان انرژی مورد نیاز خود را ازچه راهی به دست می آورند؟

غذای گیاهان چیست؟

غذایی که ما می خوریم باید شامل چه موادی باشد؟

نقش قندها در بدن به عنوان ماده غذایی چیست؟ چند مثال برای آنها ذکر کنید؟

قند میوه و قند شیرچیست؟

قند موجود در شکر چه نام دارد؟

ساکارز در چه بخشی از چغندر قند ونیشکر ذخیره می شود؟

چند ماده غذایی حاوی نشاسته نام برده و نقش نشاسته را بعنوان ماده غذایی بنویسید.

نشاسته به چه صورت در گیاه ذخیره می شود؟                        

آمیلوپلاست چیست؟

چرا گوارش مولکول نشاسته پس از پخته شدن سیب‌زمینی آسانتر است؟

جنس دیواره سلولی گیاهان چیست؟

چرا جویدن بافتهای گیاهی نارس سخت است؟ رسیدن میوه ها و پختن سبزیجات چه اثری بر  این بافتها دارد؟

چرا از انرژی سلولز در بدن ما استفاده نمی شود؟

فواید استفاده از غذاهای دارای سلولز چیست؟

وجود سلولز در غذاها به مقدار مناسب لازم می‌باشد. علت را بنویسید؟

الیاف را تعریف کنید؟بیشتر در کدام گروه از غذاها وجود دارد؟ چه اهمیتی در غذا دارند؟

انواع چربی را از لحاظ منبع تولید نام ببرید.

چربیهای گیاهی و جانوری در دمای معمولی به چه حالتی وجود دارند؟

برای چربیهای گیاهی و جانوری مثال بزنید؟

نقش چربیها را در بدن بنویسید؟

تجمع چربی در زیر پوست چه فوایدی دارد؟

چرا مصرف روغن های گیاهای نسبت به چربیهای جامد بهتر است؟

کلسترول چیست؟ در چه صورت باعث بیماری قلب و رگها می شود؟ و در چه مادة غذایی به فراوانی یافت می شود؟

آیا کلسترول اساساً ماده مضری است ؟ توضیح دهید.

افزایش کلسترول ، احتمال ابتلاء به چه بیماریهایی را افزایش می‌دهد؟

خوردن چربیهای مایع و جامد چه اثری بر میزان کلسترول بدن دارد؟

چرا توصیه شده است که کودکان کمتر از چربیهای جامد استفاده کنند؟

دو تفاوت چربیهای گیاهی با چربیهای جانوری را بنویسید؟

برای پروتئینهای جامد و محلول مثال بزنید.

میزان مصرف روزانه پروتئین چقدر است؟

کمبود پروتئین باعث چه بیماری در کودکان می شود؟علائم این بیماری چیست؟ چرا اینگونه افراد چاق به نظر می رسند؟

اسید آمینه اساسی را تعریف کنید؟

دو ماده غذایی نام ببرید که تمام اسیدهای امینه اساسی را دارند؟

از لحاظ تامین اسید آمینه اساسی غذاهای گیاهی بهترند یا جانوری؟

یکی از منابع تامین کننده آب بدن را بنویسید؟

ذرت و گوشت هر کدام عمدتا از چه موادی تشکیل شده اند؟و نقش هر یک در بدن چیست؟

چهار عنصر معدنی مهم برای بدن را نام ببرید؟

سدیم مورد نیاز بدن چگونه تامین می شود؟

دو مورد از اعمال سدیم را در بدن بیان کنید؟

چرا افرادی که فعالیت زیاد دارند باید نمک بیشتری مصرف کنند؟

مصرف مقادیر زیاد نمک چه عوارضی دارد؟

چرا استخوانهای کودک بعد از تولد و در ابتدا نرم هستند؟

نقش کلسیم را در بدن بنویسید؟

سخت شدن استخوانها و دندانها با کمک کدام عنصر صورت می گیرد؟

کلسیم در چه غذاهایی وجود دارد؟کمبود آن در کودکان باعث چه بیماری میشود؟

نقش آهن در بدن چیست؟

آهن در چه اندامهایی ذخیره می شود؟

کمبود چه عنصری باعث آنمی می شود؟ با خوردن چه غذاهایی می توان آنرا جبران کرد؟

علایم کم خونی یا آنمی را بنویسید؟

به چه عناصری کم مصرف می گویند؟مثال بزنید.

ید در چه غذاهایی یافت می شود؟چه نقشی در بدن دارد‍؟

هورمونی که توسط تیروئید ترشح می شود چه نام دارد؟ جایگاه تیروئید کجاست؟

محل تولید هورمون تیروکسین را نوشته، بیان کنید در ساختمان این هورمون چه عنصری بکار رفته است؟

دو نقش هورمون تیروکسین در بدن انسان را بنویسید و کمبود این هورمون  در دوران کودکی و همچنین در دوران بزرگسالی چه بیماریهایی را بوجود می‌آورد ؟

علت و علائم گواتر را بنویسید.

در آب چه مناطقی ید به اندازه کافی وجود ندارد؟

علت گواتر بومی چیست؟

چرا کمبود ید باعث عقب ماندگی ذهنی می شود؟

علت و علائم کرتینیسم چیست؟

ازمایشهای کدام دانشمند منجر به شناخت اهمیت موادی در  رژیم غذایی شد که امروزه ما انها را بعنوان ویتامین می شناسیم؟چه آزمایشهایی در این زمینه انجام داد؟

چرا در ابتدا ویتامینها را با حروف الفبا نامگذاری کردند؟

چرا وجود آب و چربی به همراه ویتامینها در رژیم غذایی ضروری است؟

از ویتامینهای محلول در چربی و محلول در آب هر کدام دو مثال بزنید؟

نقش ویتامینA را در بدن بنویسید؟

بهترین منبع ویتامین A برای بدن چیست؟

چرا هویج برای سلامتی ما مفید است؟

کاروتن چیست؟چه اهمیتی برای بدن دارد؟

کمبود ویتامین A‌باعث بروز چه بیماریهایی می شود؟علائم آنها چیست؟

بیماری خشکی و ضخیم شدن قرینه چشم چه نام دارد؟

نقش ویتامینهای گروه B در بدن چیست؟

اولین ویتامین گروه B‌ که کشف شد چه نام دارد؟در چه غذاهایی فراوان تر است؟کمبود آن باعث چه بیماری می شود؟

علائم بیماری پلاگر چیست؟

ویتامینB1 در چه غذاهایی وجود دارد؟

کمبود تیامین باعث چه بیماری می شود؟علائم این بیماری چیست؟

سبوس غلات حاوی چه ویتامینی است؟

ویتامین ریبوفلاوین در چه غذاهایی وجود دارد؟کمبود آن چه عوارضی دارد؟

کمبود ویتامین C باعث چه بیماری می شود؟علائم این بیماری چیست؟

نقش ویتامین C (اسید آسکوربیک)را در بدن بنویسید؟ در چه غذاهایی وجود دارد؟

اثر گرما بر ویتامین C چیست؟       

نقش ویتامین D در بدن چیست؟

منابع ویتامین D  را بنویسید؟

فقدان ویتامین D در بدن چه بیماری ایجاد می کند؟

دو علت برای نرمی استخوان بنویسید؟

بیماریهای کمبود ویتامین در چه افرادی از کشورهای غنی وجود دارد؟

ایا میتوان بیش از حد ویتامین مصرف کرد؟چرا؟

مصرف بیش از حد ویتامین D باعث چه مشکلی می شود؟

به چه افرادی گیاه خوار می گویند؟

نقش لبنیات و گیاهان در رژیم غذایی افراد گیاه خوار چیست؟

نقش هر یک از افزودنیهای غذایی زیر چیست؟

محافظت کننده ها                 امولسیون کننده ها و پایدار کننده ها                        ترکیبات ضد اکسید شدن

علت تغییر رنگ میوه‌ها ی بریده شده مثل سیب  و تند شدن چربیها چیست؟

مصرف سیکلامات‌ها چه عوارضی به دنبا ل دارد؟

ـ نقش محافظت کننده‌ها در مواد غذایی چیست؟

استفاده از رنگهای مصنوعی ممکن است باعث چه مشکلی شود؟

گلوتامات مونوسدیم به طور طبیعی و تجاری چگونه تهیه می شود؟چه استفاده ای از آن می شود؟مصرف آن باعث چه مشکلی میشود؟

از سیکلامات ها چه استفاده ای می شود؟چرا مصرف آن امروزه ممنوع شده است؟

منظور از رژیم غذایی مناسب چیست؟ مختصراً توضیح دهید.

علت هر یک از بیماریهای زیر چیست؟

کواشیورکور             راشیتیسم           کم خونی           گواتر               کرتینیسم              شب‌کوری                گزروفتالمی             پلاگر                بربری              اسکوروی           سخت شدن کبد

         به سوالات زیر به اختصار جواب دهید.

غذا نیاز ما را به……….و ………تامین می‌کند.

قند میوه ……… و قند شیر………می‌باشد.

چرا گوارش مولکول نشاسته پس از پخته شدن سیب‌زمینی آسانتر است؟

یکی از منابع تامین کننده آب بدن را بنویسید؟

یک نقش سدیم و یک نقش کلسیم را در بدن بنویسید؟

علت بیماریهای کواشیورکور، شب‌کوری، اسکوروی، کریتینیسم ، پلاگر و بربری چیست؟

کمبود چه عناصری به ترتیب باعث آنمی می شود؟

مصرف سیکلامات‌ها چه عوارضی به دنبا ل دارد؟

الیاف، آمیلوپلاست ، لایه میانی و اسیدهای آمینه اساسی را تعریف کنید؟

هر یک از بیماریهای زیر به علت کمبود چه ماده ای در بدن ایجاد می شود؟

الف) کواشیورکور        ب) گزروفتالمی          ج) اسکوروی        د)گواتر

دو مورد از اعمال سدیم را در بدن بیان کنید؟

دو تفاوت چربیهای گیاهی با چربیهای جانوری را بنویسید؟

نقش محافظت کننده‌ها در مواد غذایی چیست؟

الف- قند موجود در شیر چیست؟ ب- هورمونی که توسط تیروئید ترشح می شود چه نام دارد؟

ج – تفاوت پروتئین شیر با پروتئین گوشت چیست؟

کمبود هر یک از مواد غذایی زیر چه نوع بیماریهایی در بدن ایجاد می کند.

الف- آهن     ب‌ـ نیاسین          ج‌- کلسیم                  دـ ویتامین B1

آمیلوپلاست چیست؟

تجمع چربی در زیر پوست چه فوایدی دارد؟ (دو مورد)

دو نقش هورمون تیروکسین در بدن انسان را بنویسید و کمبود این هورمون  در دوران کودکی و همچنین در دوران بزرگسالی چه بیماریهایی را بوجود می‌آورد ؟

کمبود و ازدیاد  چه نوع ترکیبات آلی  و معدنی سبب بروز این بیماریها می شود بنویسید؟

الف- کواشیورکور      ب‌- کم خونی       ت‌- بری بری       پ‌- سخت شدن کبد    

ج‌-راشی‌تیسم     ح‌ - شب کوری

دو نقش کلسیم را در بدن بنویسید؟

اسید آمینة اساسی چیست؟

منابع ویتامین D  را بنویسید؟

فقدان ویتامین D در بدن چه بیماری ایجاد می کند؟

کمبود هر یک از مواد زیر چه بیماری  در بدن ایجاد می کند؟

الف- ویتامینB1         ب‌- پروتئین        ج‌- ید       دـ آهن

فواید استفاده از غذاهای دارای سلولز چیست؟( دو مورد)

نوع قند موجود در شیر و میوه‌ها را بنویسید؟

گزروفتالمی در اثر کمبود چه ویتامینی  به وجود می‌آید و علائم آن چیست؟

علت بیماریهای کواشیورکور، راشی‌تیسم، شب‌کوری، و بربری را فقط نام ببرید؟

کلسترول چیست؟ در چه صورت باعث بیماری قلب و رگها می شود؟

کلسترول در چه مادة غذایی به فراوانی یافت می شود؟

اصطلاحات زیر را تعریف کنید.

الف‌ـ اسید آمینه اساسی     ب‌ـ تیروکسین        ج‌- گلوتامات‌مونوسدیم

نقش هر یک از مواد زیر را در بدن بنویسید؟ (برای هر کدام ذکر دو مورد کافی است)

الف ‌ـ سدیم           ب‌- کلسیم        ج‌ـ ویتامینA          دـ ویتامین C

یک مثال برای غذاهایی که موارد زیر را دارند بنویسید؟

الف‌ـ لاکتوز        ب‌ـ کلسیم     ج ‌ـ سلولز       دـ پروتئین مایع

علت بیماری پلاگر چیست؟

دو علت برای نرمی استخوان بنویسید؟

جمله زیر را تفسیرکنید.

(مقدار پروتئینی که در هر مادة غذایی وجود دارد با میزان مناسب بودن پروتئین های آن غذا برای رشد و ترمیم دو موضوع جداگانه و غیر مرتبط هستند).

اعمال  ویتامین A را در بدن بنویسید؟

منظور از رژیم غذایی مناسب چیست؟ مختصراً توضیح دهید.

علت بیماری راشی‌تیسم و آسکوروی چیست؟

ویتامین‌ها برای ایفای نقش خود باید بصورت ……..باشد.

وجود سلولز در غذاها به مقدار مناسب لازم می‌باشد. علت را بنویسید؟

محل تولید هورمون تیروکسین را نوشته، بیان کنید در ساختمان این هورمون چه عنصری بکار رفته است؟

علت تغییر رنگ میوه‌ها ی بریده شده مثل سیب و قند شدن روغن چیست؟

افزایش کلسترول ، احتمال ابتلاء به چه بیماریهایی را افزایش می‌دهد و نیز نقش چربیها را در بدن بنویسید؟

در بدن انسان برای هر یک از موارد زیر نقشی را بنویسید؟

الف‌)کلسیم        ب‌)آهن      ج ‌) ویتامینA         د) ویتامینC

چرا مصرف روغنهای گیاهی بهتر از جانوری است؟

از افزودنیهای غذایی محافظت کننده‌ها چه نقشی دارند؟

از ویتامینهای محلول در چربی دو مثال بزنید؟

الف‌- قند موجود در شکر چه نام دارد.

ب‌- بیماری خشکی و ضخیم شدن قرینه چشم چه نام دارد؟

الیاف چیست و بیشتر در کدام گروه از غذاها وجود دارد؟

کم خونی یا آنمی چگونه ایجاد می شود علایم این بیماری را بنویسید؟

از دو افزودنی غذایی گلوتامات‌مونوسدیم و سیکلامات هر یک به چه منظوری استفاده می شود؟

آیا کلسترول اساساً مادة مضری است ؟ توضیح دهید.

چرا هویج برای سلامتی ما مفید است؟

مصرف هر یک از موارد زیر چه عوارضی برای بدن انسان دارد.

الف‌- سیکلامات‌ها      ب‌- مصرف بیش از حد ویتامین D

چرا پس از پخته شدن آمیلوپلاست، گوارش آن آسانتر است؟

واحد سازنده پروتئینها را نام ببرید؟سه نقش عمده پروتئین ها در بدن مارا بنویسید؟

تمام پروتئینهای بدن ما از چند نوع اسید آمینه تشکیل شده است؟اسیدهای آمینه به چند دسته کلی تقسیم می شوند؟

به چه اسیدهای آمینه ای اساسی و به چه اسید های آمینه ای غیر اساسی می گویند؟

راجع به آنزیم ها به سوالات مطرح شده پاسخ دهید:

الف)به کدام گروه از مواد آلی تعلق دارند؟

ب)کار شان چیست؟

ج)نحوه عمل آنها را با ذکر یک مثال توضیح دهید؟

د)ویژگی آنزیم ها چیست؟

ه)ویژگی و کار  جایگاه فعال آنزیم چیست؟

معرف نشاسته را نام ببرید و بگوئید کدام عنصر در ساختمان آن به کار رفته است؟

مواد شیمیایی بدن موجودات زنده به طور کلی به چه گروه هایی تقسیم می شود؟نام برده و برای هر کدام یک مثال بزنید.

یک تفاوت و یک تشابه بین ساختار شیمیایی سلولز و گلیکوژن را بنویسید. 

مهمترین نقش پروتئین در بدن جانداران چیست؟

آیا بدن انسان قادر به استفاده از انرژی موجود در سلولز است؟چرا؟

توضیح دهید آیا گفته زیر صحیح است؟

"اسید های آمینه غیر اساسی ،اصولا اسیدهای آمینه ای هستند که بدن انسان برای ساخت پروتئینها از آنها استفاده نمی کند."

الف) عناصر تشکیل دهنده لیپید ها کدامند؟

ب)سه نقش برای پروتئین ها در بدن بنویسید.

مواد بدن موجودات زنده به چند گروه عمده تقسیم می شوند؟

مواد معدنی مهم موجودات زنده را نام ببرید؟

مقدار آب بدن موجودات زنده به طور متوسط چقدر است؟

کدام مواد معدنی به طور پیوسته بین موجودات زنده و محیط مبادله می شوند؟

ماده آلی را تعریف کنید؟عنصر اصلی ماده آ لی چیست؟

چهار گروه از مهمترین ترکیبات آ لی پیکر موجودات زنده را نام ببرید؟

درساختمان هیدراتهای کربن چه عناصری به کار رفته است؟

سوخت رایج سلول ها چه نامیده می شود ؟ و به کدام گروه از هیدراتهای کربن تعلق دارد؟

-یک دی ساکارید نام ببرید و بگویید چگونه ایجاد می شود؟

نام دی ساکارید شکر یا قند چیست؟

پلی ساکارید ها چگونه ایجاد می شوند؟و دو پلی ساکارید نام ببرید؟یک پلی ساکارید خوراکی نام ببرید؟

یک پلی ساکارید نام ببرید که خوراک گیاهخوران است؟

پنبه و کاغذ کتاب شما از کدام ماده آلی ساخته شده است؟

بخش اصلی دیواره سلول های گیاهی از کدام قند تشکیل شده است؟وآن قند به کدام گروه از ساکارید ها تعلق دارد؟

-کدام پلی ساکارید بسیار شبیه نشاسته است؟

نشاسته و گلیکوژن هر کدام مخصوص چه سلول هایی هستند؟

منبع  ذخیره گلوکز به چه شکلی و در چه اندام هایی وجود دارد؟

تفاوت و تشابه گلیکوژن و نشاسته و سلولز چیست؟

تفاوت و تشابه مونوساکارید و دی ساکارید  و پلی ساکاریدچیست؟

لیپید ها از چه عناصری تشکیل شده اند؟نام ببرید؟

مهمترین ویژگی لیپید ها چیست؟

طرح ساده ای از یک تری گلیسرید رسم کرده و نامگذاری کنید؟

مولکولهای سازنده تری گلیسیرید را نام ببرید؟

نقش لیپید ها در بدن ما چیست؟

عناصر سازنده پروتئین ها را نام ببرید؟

عناصر اختصاصی پروتئین ها که در سایر مواد آلی دیده نمی شود چیست؟

واحد سازنده پروتئینها را نام ببرید؟سه نقش عمده پروتئین ها در بدن مارا بنویسید؟

محلول ید دار لوگول برای شناسایی کدام ماده ی آلی استفاده می شود؟

مواد معدنی و مواد آلی چه تفاوتی به یکدیگر دارند؟

آیا می توان گفت مواد آلی فقط توسط جانداران ساخته می شوند؟

گلیکوژن و سلولز هر دو از گلوگز ساخته شده اند.انسان آنزیمی دارد که می تواند گلیکوژن را تجزیه کند اما قادر به تجزیه سلولز نیست . این امر بیانگر کدام یک از ویژگی های آنزیم است؟

محل ساخته شدن آنزیم ها کجاست؟

افزایش دما تا 50یا  60درجه چگونه باعث تغییر در سرعت کار آنزیم ها می شود؟

در سیب آنزیمی وجود دارد که باعث می شود وقتی پوست سیب کنده شود،بافت ْآن قهوه ای رنگ شود. ولی اگر سیب پوست کنده را بلا فاصله بجو شانیم ، یا در آبلیمر قرار دهیم ،قهوه ای رنگ نمی شود .چرا؟

       به سوالات زیر به اختصار جواب دهید.

غذا نیاز ما را به……….و ………تامین می‌کند.

قند میوه ……… و قند شیر………می‌باشد.

چرا گوارش مولکول نشاسته پس از پخته شدن سیب‌زمینی آسانتر است؟

یکی از منابع تامین کننده آب بدن را بنویسید؟

یک نقش سدیم و یک نقش کلسیم را در بدن بنویسید؟

علت بیماریهای کواشیورکور، شب‌کوری، اسکوروی، کریتینیسم ، پلاگر و بربری چیست؟

کمبود چه عناصری به ترتیب باعث آنمی می شود؟

مصرف سیکلامات‌ها چه عوارضی به دنبا ل دارد؟

الیاف، آمیلوپلاست ، لایه میانی و اسیدهای آمینه اساسی را تعریف کنید؟

هر یک از بیماریهای زیر به علت کمبود چه ماده ای در بدن ایجاد می شود؟

الف) کواشیورکور        ب) گزروفتالمی          ج) اسکوروی        د)گواتر

دو مورد از اعمال سدیم را در بدن بیان کنید؟

دو تفاوت چربیهای گیاهی با چربیهای جانوری را بنویسید؟

نقش محافظت کننده‌ها در مواد غذایی چیست؟

الف- قند موجود در شیر چیست؟ ب- هورمونی که توسط تیروئید ترشح می شود چه نام دارد؟

ج – تفاوت پروتئین شیر با پروتئین گوشت چیست؟

کمبود هر یک از مواد غذایی زیر چه نوع بیماریهایی در بدن ایجاد می کند.

الف- آهن     ب‌ـ نیاسین          ج‌- کلسیم                  دـ ویتامین B1

آمیلوپلاست چیست؟

تجمع چربی در زیر پوست چه فوایدی دارد؟ (دو مورد)

دو نقش هورمون تیروکسین در بدن انسان را بنویسید و کمبود این هورمون  در دوران کودکی و همچنین در دوران بزرگسالی چه بیماریهایی را بوجود می‌آورد ؟

کمبود و ازدیاد  چه نوع ترکیبات آلی  و معدنی سبب بروز این بیماریها می شود بنویسید؟

الف- کواشیورکور      ب‌- کم خونی       ت‌- بری بری       پ‌- سخت شدن کبد    

ج‌-راشی‌تیسم     ح‌ - شب کوری

دو نقش کلسیم را در بدن بنویسید؟

اسید آمینة اساسی چیست؟

منابع ویتامین D  را بنویسید؟

فقدان ویتامین D در بدن چه بیماری ایجاد می کند؟

کمبود هر یک از مواد زیر چه بیماری  در بدن ایجاد می کند؟

الف- ویتامینB1         ب‌- پروتئین        ج‌- ید       دـ آهن

فواید استفاده از غذاهای دارای سلولز چیست؟( دو مورد)

نوع قند موجود در شیر و میوه‌ها را بنویسید؟

گزروفتالمی در اثر کمبود چه ویتامینی  به وجود می‌آید و علائم آن چیست؟

علت بیماریهای کواشیورکور، راشی‌تیسم، شب‌کوری، و بربری را فقط نام ببرید؟

کلسترول چیست؟ در چه صورت باعث بیماری قلب و رگها می شود؟

کلسترول در چه مادة غذایی به فراوانی یافت می شود؟

اصطلاحات زیر را تعریف کنید.

الف‌ـ اسید آمینه اساسی     ب‌ـ تیروکسین        ج‌- گلوتامات‌مونوسدیم

نقش هر یک از مواد زیر را در بدن بنویسید؟ (برای هر کدام ذکر دو مورد کافی است)

الف ‌ـ سدیم           ب‌- کلسیم        ج‌ـ ویتامینA          دـ ویتامین C

یک مثال برای غذاهایی که موارد زیر را دارند بنویسید؟

الف‌ـ لاکتوز        ب‌ـ کلسیم     ج ‌ـ سلولز       دـ پروتئین مایع

علت بیماری پلاگر چیست؟

دو علت برای نرمی استخوان بنویسید؟

جمله زیر را تفسیرکنید.

(مقدار پروتئینی که در هر مادة غذایی وجود دارد با میزان مناسب بودن پروتئین های آن غذا برای رشد و ترمیم دو موضوع جداگانه و غیر مرتبط هستند).

اعمال  ویتامین A را در بدن بنویسید؟

منظور از رژیم غذایی مناسب چیست؟ مختصراً توضیح دهید.

علت بیماری راشی‌تیسم و آسکوروی چیست؟

ویتامین‌ها برای ایفای نقش خود باید بصورت ……..باشد.

وجود سلولز در غذاها به مقدار مناسب لازم می‌باشد. علت را بنویسید؟

محل تولید هورمون تیروکسین را نوشته، بیان کنید در ساختمان این هورمون چه عنصری بکار رفته است؟

علت تغییر رنگ میوه‌ها ی بریده شده مثل سیب و قند شدن روغن چیست؟

افزایش کلسترول ، احتمال ابتلاء به چه بیماریهایی را افزایش می‌دهد و نیز نقش چربیها را در بدن بنویسید؟

در بدن انسان برای هر یک از موارد زیر نقشی را بنویسید؟

الف‌)کلسیم        ب‌)آهن      ج ‌) ویتامینA         د) ویتامینC

چرا مصرف روغنهای گیاهی بهتر از جانوری است؟

از افزودنیهای غذایی محافظت کننده‌ها چه نقشی دارند؟

از ویتامینهای محلول در چربی دو مثال بزنید؟

الف‌- قند موجود در شکر چه نام دارد.

ب‌- بیماری خشکی و ضخیم شدن قرینه چشم چه نام دارد؟

الیاف چیست و بیشتر در کدام گروه از غذاها وجود دارد؟

کم خونی یا آنمی چگونه ایجاد می شود علایم این بیماری را بنویسید؟

از دو افزودنی غذایی گلوتامات‌مونوسدیم و سیکلامات هر یک به چه منظوری استفاده می شود؟

آیا کلسترول اساساً مادة مضری است ؟ توضیح دهید.

چرا هویج برای سلامتی ما مفید است؟

مصرف هر یک از موارد زیر چه عوارضی برای بدن انسان دارد.

الف‌- سیکلامات‌ها      ب‌- مصرف بیش از حد ویتامین D

چرا پس از پخته شدن آمیلوپلاست، گوارش آن آسانتر است؟

واحد سازنده پروتئینها را نام ببرید؟سه نقش عمده پروتئین ها در بدن مارا بنویسید؟

تمام پروتئینهای بدن ما از چند نوع اسید آمینه تشکیل شده است؟اسیدهای آمینه به چند دسته کلی تقسیم می شوند؟

به چه اسیدهای آمینه ای اساسی و به چه اسید های آمینه ای غیر اساسی می گویند؟